Beskrivelse

Grefsen Terrassehus består av fem sammenkjedede 10-etasjes boligblokker. Blokkene ble tegnet av arkitekt Harald Hille i begynnelsen av 1970-tallet, og bebyggelsen er representant for den tids funksjonalisme. Bygningene er ganske dominante i landskapet, men har differensierte etasjer med markerte detaljer og brede blomsterkasser som mykner inntrykket. Store glassflater gir et luftig og elegant preg.
Blokkene inneholder 360 leiligheter fra 32,1 til 119,6 kvadratmeter. I tillegg til leilighetene finnes en barnehage og fellesrom for beboerne som trimavdeling, sameiestue, fellesvaskerier, sykkelboder, smørerom m.m. Sameiet har for øvrig heltidsansatt vaktmester, eget garasjeanlegg med bilvaskeplass, tennisbaner, lekeplasser og store utearealer. Det er etablert intern frivillighetstjeneste, beredskapsgruppe, kulturgruppe, vinklubb m.m. Kabelanlegget gir digital-TV og bredbåndsforbindelse via fiberkabel.

 

Beliggenhet

  • Høyt, vestvendt og solrikt med panoramautsikt over byen, fjorden og marka.
  • Trivelig og barnevennlig bomiljø i populært og veletablert boligområde i Bydel Nordre Aker med gangavstand til barnehager, skoler, nærbutikker og buss/trikk.
  • Kort vei til Grefsenåsen, Nordmarka, Lillomarka, Maridalen, Akerselva, Brekkedammen, Trollvann, Oslo Skisenter og Linderudkollen med flotte badeplasser, lysløyper, alpinbakker samt en rekke tur- og treningsmuligheter.
  • Teknisk Museum, Trikkehallen, Scene Grefsenkollen, Grefsen-Kjelsås eldresenter, Grefsen-Kjelsås frivillighetssentral m.m. ligger i nærheten.
  • Stort utvalg av butikker bl.a. på Storo Storsenter, Grefsenplatået og Stillatorget.

Se kart for nærmere informasjon om beliggenhet.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page