Heiser

Ved heisstans bør man tilkalle hjelp ved å følge instruksen som er oppslått i heisene. Dersom ikke servicetekniker eller beredskapsvakten nåes, vil alarmen automatisk bli viderekoblet til Vaktmesterkompaniet som rykker ut for å hjelpe. Det oppstår ofte driftsstans på grunn av barns lek med heisene. Foreldre oppfordres til å gi sine barn beskjed om at det ikke er tillatt å leke i heisene.

 

SOS – svar på ofte stilte spørsmål

 

Hvor lang tid skal heisdørene stå åpne før heisen begynner å gå?

Dørene skal minimum stå åpne i 3 sekunder, maksimum 7 sekunder. Hver gang fotocellen blir brutt, går det nye 7 sekunder. Dersom du står inne i heisen og noen andre trykker fra de øvrige etasjene, lukker døren seg etter 3 sekunder.

Hvordan prioriterer heisene mellom etasjene?

Heisen er programmert til å gå kollektivt ned, dvs. den stopper i alle etasjer enten man har trykket innenfra eller utenfra. Oppover vil heisen stoppe i den rekkefølge hvor det er trykket innenfra.

Hvorfor kommer den lille heisen når jeg trykker på den store? Jeg får ikke barnevognen inn i den lille heisen!

Heisene er nå programmert slik at den store heisen har fortrinnsrett.

Hvordan virker alarmknappen?

Den gule alarmknappen må holdes nede i 5 sekunder. Deretter vil det lyse en grønn knapp under høyttaleren som er markert ETL, og du vil høre at det foregår en oppringing til alarmsentralen som er manuelt betjent. Alle heisene er skiltet med heisnummer og informasjon om riktig prosedyre.

Hvilke «brukerfeil» er den sikreste måten å få heisen i ustand på?

Det er å blokkere heisdørene med f.eks. foten – uten å blokkere selve fotocellen eller benytte den spesifikke døråpnerknappen. Ved behov for å holde døren åpen i lengre tid, anbefales det å bruke tape over fotocellen.

Hvor ofte vil det være ettersyn på heisene?

Minimum 6 ganger pr. år vil alle heisene bli smurt og vedlikeholdt.

Er den innvendige bekledningen støtsikker i forbindelse med flytting?

Heisene er bekledd med herdet glass som skal tåle støt uten at det går i stykker.

Bør barn ta heisen alene?

Det må foreldrene vurdere. Heiser er ikke noe leketøy. Barna bør lese skiltet med alarmprosedyrer i tilfelle det behovet skulle oppstå. Alarmknappen er plassert i en høyde av 105 cm med tanke på rullestolbrukere.

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page