Postkasser og postadresser

Postkasseskilt

Sameiet ønsker en felles utforming av postkasseskilt som du får ved å sende en e-post til styrekontoret. Oppgi hvilket navn du ønsker på postkassen, og eventuelt på ringepanelet utenfor egen inngangsdør. Du bestemmer selv om du vil ha postkasseskilt med JA eller NEI til reklame. Det skal IKKE festes klistrelapper på postkassene. Slike vil bli fjernet.

Bruk av leilighetsnummer/seksjonsnummer i postadressen

Etter anmodning fra Posten, så bør alle beboere oppfordre postforbindelsene sine til å merke all post med leilighetsnummer/seksjonsnummer i tillegg til gateadressen, da dette forenkler/effektiviserer arbeidet med postomdelingen og reduserer risikoen for feilsortering.

Postsortering og adressering

Postsorteringen foregår i stor grad maskinelt ved hjelp av optiske lesere. Et «elektronisk øye» sorterer posten i riktig rekkefølge, og de fleste brev og kort er urørt av menneskehender før postbudet legger dem i postkassene våre. Det er derfor viktig at alle sendinger er korrekt og fullstendig adressert. Ved bruk av håndskrift, så må navn og adresse være skrevet med tydelig og lesbar skrift – gjerne med blokkbokstaver. Les om adressering til postmottakere i Norge

Henting av små postpakker

Både Posten og Postnord har satt ut skap for levering av små postpakker bak E-blokken ved Kurveien. Mer informasjon finner du på denne siden.

Feilsortert post

Styret oppfordrer alle til å vise sunt nabovett hvis du mottar post som er adressert til naboer eller andre. Legg umiddelbart posten i riktig postkasse. Er det vanskelig å finne mottakeren, så legg brevet i en av Postens røde postkasser – f.eks. den som er plassert innendørs i 1. etasje ved inngangen til oppgang D/E.

Uadressert reklame

Ønsker du å reservere deg mot uadressert reklame levert av Posten, må du merke postkassen med «Nei takk til reklame». Etter at dette er gjort, vil du ikke motta uadressert reklame levert av Posten. Vær imidlertid oppmerksom på at det er flere enn Posten som legger reklame i postkassene, f.eks. lokale foreninger o.l. Posten kan derfor ikke garantere at alle vil respektere din reservasjon. Les om reservasjon mot uadressert reklame levert av Posten

Postkasse for utgående post

Postkasse for utgående post finnes innendørs i 1. etasje ved inngangen til oppgang D/E.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page