Terrassene

Innledning

Den enkelte seksjonseier er ansvarlig for vedlikehold av terrassen. På grunn av faren for lekkasjer til nedenforliggende leilighet, er det ikke tillatt uten samråd med styret å gjøre forandringer på terrassens gulv ved å legge andre typer fliser, heller e.l. Trelemmer eller «kunstgress» kan legges oppå det eksisterende dekke. Terrassegulvet må bare rengjøres med rent vann og børste. Vaskemidler kan ødelegge den vanntette membranen som ligger under flisene og forårsake lekkasjer.

Etter hvert har de opprinnelige flisene enkelte steder blitt nokså medtatte. Disse flisene inneholder asbest. Tenker du på å skifte fliser, så kontakt vedlikeholdsansvarlig styremedlem eller styrekontoret. Pass på å rense vannrenne under blomsterkassen og sluket der for jord etc.

Ansvar for tilsyn og vedlikehold av terrassen

I sameiets vedtekter, paragraf 4, gis det retningslinjer for ansvarsfordelingen mellom sameiet og seksjonseierne med hensyn til vedlikehold av terrassen.

Som hovedregel gjelder følgende:
Vedlikeholdet av terrassen/balkongen er i prinsippet seksjonseierens økonomiske ansvar. Det er dog nevnt noen viktige unntak hvor sameiet likevel har ansvaret, se vedtektene.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page