Nyttige brukertips for ny T We Box dekoder

Mange av beboerne i sameiet skal nå ha fått installert ny router og den nye dekoderen T We Box fra Canal Digital. De som enda ikke har fått den skal ha mottatt informasjon i postkassen om dato og klokkeslett for montering.

Etter å ha utforsket den nye dekoderen i noen dager, har vi lyst til å tipse om etpar nyttige funksjoner som ligger i den nye fjernkontrollen, men som leverandøren selv ikke fremhever noe særlig, og som heller ikke nødvendigvis er lette å oppdage dersom man ikke vet om dem.

 

Tips #1 – Skjule dekoderen

På den gamle dekoderen kommuniserer fjernkontrollen med dekoderen via et såkalt infrarødt signal (IR). Det innebærer at dekoderen må stå synlig fremme og at det må være «åpen sikt» mellom fjernkontroll og dekoder, slik at man kan «sikte» på dekoderen for å betjene den. Den nye dekoderen kan i tillegg til IR også kommunisere via radiofrekvens (RF). Det betyr i praksis at dekoderen ikke lenger trenger å stå synlig fremme, men kan gjemmes bort/skjules i et lukket skap/en hylle el.l., og fremdeles motta signal fra fjernkontrollen. Greit å vite for alle som ikke synes at boksen er spesielt pen å se på, eller for de som synes det er knotete å måtte åpne/lukke skapdører el.l. og «sikte» på dekoderen for å betjene den.

 

Tips #2 – Fjernstyre tv-apparatet med dekoderens fjernkontroll

Den nye fjernkontrollen kan programmeres til å også fjernstyre tv-apparatet ditt (gjelder nyere tv-modeller). Dermed blir den opprinnelige fjernkontrollen til tv´en din overflødig, og du kan styre både tv og dekoder med én og samme fjernkontroll. Én mindre dings å holde styr på der altså.

Se denne videoen for detaljerte instruksjoner:

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page

Søk

Nyhetsarkiv