Demonstrasjon av brannvarslingssystem på Sameiestua – 23. og 25. april

Som beskrevet i årsberetningen, og i tråd med vedtak fra sameiermøtet 2015, kommer styret på årsmøtet 25. april til å fremme forslag om etablering av felles brannvarslingsanlegg av type Sfty Sense levert av den norske teknologibedriften Sfty AS.

I forkant av møtet vil det bli holdt en demonstrasjon av systemet for beboere. Demonstrasjonen finner sted på Sameiestua mandag 23. april kl. 17-19, og onsdag 25. april kl. 16-17. Vi oppfordrer alle beboere som er nysgjerrige eller har spørsmål om systemet til å møte opp på demonstrasjonen. Uavhengig brannvernskonsulent Rolf Nordberg fra firmaet Nordvern vil også være til stede for å besvare spørsmål.

Styret har i samarbeid med Nordvern gjort en vurdering av produktet og kommet frem til at dette både er et sikkert, rimelig og fremtidsrettet alternativ som er godt egnet for vårt sameie. Sfty Sense er en smarthome-løsning som først og fremst er en røykvarsler, men i tillegg har innebygde funksjoner som innbruddsalarm, måling av luftfuktighet og temperatur, samt en GPS-basert sporingstjeneste for økt personlig sikkerhet. Systemet vil i fremtiden kunne bygges ut med funksjon for radonmåling og varsling av vannlekkasjer i leilighet. Sensoren styres via en app på smarttelefon. Varsling om brann, innbrudd, vannskade, radon, behov for batteribytte osv. varsles direkte i appen, i tillegg til at brannvarslingen er tilknyttet døgnbemannet varslingssentral. Systemet inneholder også et brukervennlig administratorverktøy som gir styret og servicetekniker løpende informasjon om systemets drift.

Systemet er pr. idag installert i 6000 leiligheter fordelt på 60 boligsammenslutninger, hvorav det største består av 1250 boenheter.

Video og lenker med omtale av produktet:

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page

Søk

Nyhetsarkiv